محل تبلیغات شما

 

سورنا سردار ایرانی

نام شرکت فرش سورنا از نام سردار بزرگ ایرانی برگرفته شده که نام اصلی او سورن بوده و در دوره اشکانیان افتخارآفرینی‌های بزرگ و مهمی داشته.

اما به راستی سورنا چه کسی بود و برای ایران در آن زمان چه کار هایی انجام داد؟

سورنا یا سورن (Sorena) فرزند آرخش و ماسیس در زمان اشکانیان بود که با وجود سن کم خود هنگام مرگ شهرت بسیاری در بین افراد آن زمان داشته است. او از خاندان سورن بود که یکی از معروف‌ترین خاندان های دوره اشکانیان و ساسانیان بودند. سورن در زبان فارسی پهلوی به معنی قدرتمند و نیرومند است.پلوتارک که یکی از بزرگ‌ترین تاریخ‌نگاران یونان باستان بود درباره او اینچنین میگوید :سورنا در دلیری پیشروترین پارتی(ایرانی) دوران خود بود.» پلوتارک همچنین از او به عنوان قدبلندترین و خوش‌قیافه‌ترین مرد زمان خود یاد می‌کند.

برآمدن دوران اشکانیان در ایران تقریبا با پیدایش امپراطوری روم همزمان بود و روم از همان ابتدا به سرزمین های آسیا چشم داشت. در دوران پادشاهی ارد اول، سورنا (Sorena) سردار ایرانیان بود که سپاه ایران در نبرد حران را فرماندهی می‌کرد. در آن زمان ژولیوس سزار، پمپی و کراسوس سرداران بزرگ روم بودند که سرزمین های پهناور بسیاری را به تصرف روم درآورده بودند. آنها در سوم اکتبر سال 56 قبل از میلاد تصمیم حمله به ایران را گرفتند که قرار بود به فرماندهی کراسوس انجام گیرد. کراسوس با سپاهی شامل 42 هزار نفر سرباز به سمت ایران روانه شدند و ارد اول پادشاه اشکانی سورنا (Sorena) سردار ایرانی را مأمور به جنگ با کراسوس و دفع یورش رومی های کرد. این نبرد در جلگه های رودان و در نزدیکی شهر حران روی داد. قبل از وقوع جنگ سورنا (Sorena) پیامی به کراسوس فرستاد و کراسوس در جواب او این پیام را فرستاد که پاسخت را در پایتخت ایران به تو می‌گویم» و سورنا (Sorena) نیز در پاسخ برای او می‌نویسد که اگر مویی بر کف دست من می‌بینی، پایتخت ایران زمین را هم خواهی دید.»سورنا (Sorena) از شیوه نوین جنگ و گریز برای مقابله با سپاه رومی ها استفاده کرد. این سردار ایرانی را در جهان به مبتکر جنگ های پارتیزانی و نامنظم می‌شناسند. ارتش او شامل رزه‌پوشان سوارکار، تیراندازان نیرومند، نیزه‌داران ماهر، شمشیرن دلیر و پیاده نظام همراه با شتر هایی که آب و مهمات را حمل میکردند بود. هر سرباز مقداری آب و آذوقه به همراه داشت تا در صورت نیاز از آن استفاده کند و نیازمند آذوقه هایی که توسط شتر ها حمل میشد نباشد. سورنا (Sorena) به کمک ارتش خود توانست یک سوم سپاهیان رم را در جنگ حران نابود یا اسیر کند. کراسوس و فابیوس (پسر کراسوس) در این جنگ کشته شدند. امپراطوری رم پس از پیروزی های پی‌در‌پی برای اولین بار در برابر سرزمین ایران و ارتش سورنا (Sorena) شکست سنگینی خورد و بر روی قدرت آنها در دنیای آنروز سایه افتاد و نام ایران و اشکانیان برای بار دیگر در جهان درخشید. این شکست یکی از سنگین‌ترین شکست های رومی ها در برابر ایران در طول تاریخ است. کراسوس قصد داشت به تقلید از اسکندر مقدونی ایران و هند را فتح کند ولی با ارتش سورنا (Sorena) مواجه شد و در جنگ حران به همراه پسر خود کشته شد.درباره مرگ سورنا (Sorena) نیز دو نظریه وجود دارد. در نظریه گیریشمن (تاریخدان فرانسوی) گفته می‌شود که ارد بعد از پیروزی سورنا (Sorena) بخاطر ترس از دست دادن جایگاه خود این سردار ایرانی را به طور ناجوانمردانه ای به قتل رساند. در نظریه دوم گفته می‌شود که سورنا (Sorena) و همسرش ویشکا دو بار جان فرهاد چهارم، پادشاه ایران را از ترور شدن توسط رومی ها نجات دادند که مرتبه دوم به قیمت جانشان تموم شد و این سردار ایرانی به همراه همسرش در راه حفاظت از فرهاد چهارم، پادشاه ایران کشته شده است.

 

سورنا سردار ایرانی

ویژگی های مبل و فرش خوب

انواع فرش ماشینی کاشان

سورنا ,sorena ,کراسوس ,های ,سردار ,جنگ ,سورنا sorena ,سردار ایرانی ,یکی از ,بود که ,آن زمان ,چهارم، پادشاه ایران ,فرهاد چهارم، پادشاه ,ارتش سورنا sorena ,سورنا sorena سردار

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تنها خدا ... وبلاگ اکرم فتحیان